marți, 30 iulie 2013

                 Am plecat de la urmatoarea idee pe care am incercat sa o adaptez la spatiul disponibil :


Acum vedeti voi...modele sunt multe pe net dar nu gasesti intotdeauna informatiile de care ai nevoie. Asadar am ales ca model acest tip de gratar care cred eu ca este mai mult decat suficient , util si aspectuos. Din cauza faptului ca eu nu aveam disponibili decat 2 m pe deschidere ( fosta sufragerie a labradorului meu Banel ) am fost nevoit sa prelungesc placa de beton cu inca aproximativ 50 de cm dar si sa incercam sa venim pe drept.

Acestea fiind spuse sa trecem la prima etapa :

1. - Am trasat dimensiunile ....250 cm deschidere ( latime ) si 95 adancime
2. - Am cofrat cu ce am gasit prin curte si cu ajutorul unui copilas care lucreaza ca zilier prin santierele patriei am realizat betonul necesar prelungirii dar si nivelarii " la drept " a postamentului viitorului gratar.
3. - Am "armat" daca pot sa spun asa cu plasa ( nu stiu exact denumirea dar am sa atasez o poza ) dupa care am turnat betonul realizat cum altfel decat in curte :))))
4.- Dupa cateva zile am decofrat si a iesit la iveala munca sustinuta timp de 4-5 ore.....asa se intampla cand este neavizat....muncesti mai mult dar macar este o chestie facuta de mana ta.

Ca sa nu uitam ce era mai important.....costurile:
- initial am pornit cu un sac de ciment de Lafarge , 2 saci de criblura ( sau griblura :P ) , 4 saci de nisip
- am constatat intre timp ca materialul cu care ne pregatisem era insuficient motiv pentru care am mai luat 2 roabe de nisip ( imprumutat ce-i drept ) un sac de ciment si 2 de pietris.

Costuri totale ( incluzand mana de lucru respectiv 50 de ron ) - 150 de ron

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu